Агар-агар
Агар-агар (кантен, японський желатин, Е406) є природним загусником рослинного походження. В силу чого, чудово підходить для вегетаріанської та веганської кухонь. Відсутність смаку та запаху роблять його ідеальним компонентом для желювання, без ризику вплинути на відповідні органолептичні властивості. Його дія перевищує за силою аналог тваринного походження (желатин) у 4-6 разів, а тому й витрата настільки ж менша. Вироби з нього не бояться спеки (не тануть) і плавляться лише при температурі від 85?0С, а при охолодженні знову застигають необмежену кількість разів. Очищає організм від шлаків та токсинів, знижує калорійність їжі та нормалізує щоденний стілець.
Хочете суттєво змінити структуру та знизити калорійність соку? Тоді додайте до нього трохи кантена, нагрійте до кипіння і остудіть. Смачне та корисне желе готове! А купити агар-агар оптом та в роздріб від ТМ «Смаколиця» Ви можете просто натиснувши СЮДИ.
-
Агар-агар 250г
390 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб
-
Агар-агар 1кг
1 140 ₴/кгГотово до відправки Оптом і в роздріб
- Преміум якість
Агар-агар (Е406) 10кг
10 700 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб
Опис
- Також називається «кантен» та «японський желатин»;
- Маркується на упаковці як харчова добавка Е406;
- Є природним загусником, стабілізатором, желе- та гелеутворюючим агентом;
- Екстрагується з бурих та червоних водоростей;
- Порошкоподібна речовина;
- Від білого до жовтого кольору;
- Смаковими та ароматичними властивостями не має;
- Енергетична цінність становить 301 ккал/100 г;
- Не розчиняється у холодній рідині;
- Повністю розчиняється при температурі близько 100?0С;
- Каталізатором загущення є нагрівання до 85?0С;
- Застигає при температурі 40 0С і нижче;
- Стійкий до спеки;
- Можна нагрівати до розплавлення та загущати повторно необмежену кількість разів;
- По дії сильніше желатину в 4-6 разів;
- Втрачає свої загущаючі властивості при перегріві понад 110 0С;
- Закінчення терміну придатності та умови зберігання впливають на силу желювання (у бік зменшення);
- Чим вище кислотність виробу, тим більше необхідно загусника;
- Перевищення зазначених у рецепті норм цукру, веде до отримання пухкої та з твердими гранулами суміші;
- Властивості загусника слабшають із збільшенням кількості спирту;
- Не впливає на смак та запах виробів;
- Знижує калорійність їжі;
- Використовується для приготування желе, крем-супів, кремів, соусів, йогуртів, зефіру, мармеладу, холодцю, колодця та гелю;
- Очищає організм від шлаків та токсинів;
- Має проносний ефект;
- Не викликає алергічних та побічних реакцій;
- В силу рослинного походження підходить для вегетаріанців та веганів.
Вашому крем-супу не вистачає густоти? Не впадай у відчай! Ситуацію легко виправить японський желатин. Замовити агар-агар оптом та в роздріб від ТМ «Smakolica» для приготування крем-супу можете прямо ТУТ.
Склад
На 100% складається з агар-агар без сторонніх включень. Хімічний склад кантена включає:
- Полісахариди мають протизапальну, ранозагоювальну, антиоксидантну та протирадіаційну дії, стимулюють кровотворення та зміцнюють імунітет;
- Білки є будівельним матеріалом для клітин і гормонів, покращують роботу імунної системи та обмінні процеси в організмі;
- Магній приводить до норми серцевий ритм, артеріальний тиск, рівень глюкози в крові, запобігає м'язовим спазмам і больовим відчуттям у суглобах, допомагає кальцію збільшити щільність кісток;
- Залізо бере участь у кисневому та енергетичному обміні в організмі, покращує кровотворення та сприяє відновленню ДНК;
- Кальцій є основою кісткової тканини, сприяє передачі нервових імпульсів, регулює артеріальний тиск і згортання крові;
- Йод покращує роботу мозку та щитовидної залози.
Застосування
- Желе;
- Мармелад;
- Зефір та маршмеллоу;
- Суфле;
- Морозиво;
- Пудінг;
- Йогурт;
- Крем;
- Гель;
- Крем-суп;
- Соус;
- Студень;
- Сік.
Один із рецептів домашнього мармеладу:
Інгредієнти:
- - сік будь-який – 200 мл;
- - цукрова пудра – 2 ст.
- - агар-агар - 1 ч. л.;
Спосіб приготування:
- Змішайте всі компоненти в сотейнику (за бажанням можна взагалі обійтися без підсолоджувача або замінити його на будь-який інший);
- Доведіть до кипіння;
- Залийте рідину у форми для льоду або просто у форму і залиште остигати;
- Суцільний пласт мармеладу можна нарізати (видавити) на будь-які фігурки та формочки;
Смачного!
Як приготувати маршмеллоу придатний для вегетаріанського та веганського харчування? Замініть загусник з желатину на будь-який інший рослинного походження. А при використанні кантена, він вийде навіть ніжніший і тягучий. Щоб купити агар-агар оптом і в роздріб від ТМ «Смаколиця», переходьте за цим ПОСИЛАННЯМ.
Контакти
Оформити покупки можна прямо на сайті або зателефонувавши до нас за телефоном (067) 8-577-577. Доставка можлива по всій території України (у Київ, Львів, Харків, Дніпро, Кропивницький, Одесу, Ужгород та інші регіони). За попередньою домовленістю працює і точка самовивезення замовлення: м. Запоріжжя, вул. Каховська, 44.