Пектин
Пектин (Е440) є природним згущувачем рослинного походження. Він міститься у всіх, без винятку, фруктах і ягодах. Харчова промисловість часто використовує його в ролі капсулювального, желе- і гелеутворювального компонента, стабілізатора і для полегшення фільтрації. На відміну від інших загусників, він надає виробам природної в'язкості. Володіє вологоутримувальною властивістю, завдяки чому, допомагає продовжити свіжість виробів. А рослинне походження зробило його бажаним гостем на кухонному столі веганів і вегетаріанців.
Хочете приготувати найніжніше желе з малини? Тоді Вам слід звернути увагу і купити саме пектин цитрусовий від ТМ "Smakolica" оптом чи в роздріб ТУТ. А подробиці такого вибору Ви неодмінно відшукаєте нижче.
-
Пектин яблучний
255 ₴Під замовлення Оптом і в роздріб
-
Цитрусовий пектин
Ціну уточнюйтеПід замовлення Оптом і в роздріб+380 (67) 857-75-77Смаколіца купити
Опис
- Дрібнодисперсний порошок;
- Кремового відтінку;
- Без смаку та запаху;
- Маркується як харчова добавка Е440;
- Енергетична цінність становить 325 ккал/100 г;
- Екстрагується впливом кислоти на яблука, цитрусові та висушується;
- При потраплянні у воду, спочатку набухає і лише потім розчиняється;
- Проявляє свої властивості тільки після кипіння, при охолодженні;
- Для швидкого застигання додають трохи кислоти;
- Добре утримує вологу і довго зберігає свіжість продукції;
- Підвищує всмоктуваність корисних інгредієнтів з їжі;
- Знижує швидкість засвоєння вуглеводів з їжі, знижуючи, тим самим, її глікемічний індекс;
- Володіє капсулювальними, стабілізувальними та освітлювальними властивостями;
- Полегшує процес фільтрування;
Ділиться на два основних види:
- - пектин яблучний (має меншу витрату, забарвлює виріб у помаранчево-жовтий відтінок, отримана маса має кращу щільність і стабільність, відмінно ламається і не розтягується);
- - пектин цитрусовий (хороший для більш ніжних, трохи тягучих і прозорих форм);
- Щоб уникнути грудкування, змішайте з цукром і не додавайте в рідину з температурою понад 45 °С;
Чим більше цукру, тим менше потрібно пектину:
- - 500 г цукру/1 кг фруктів, ягід/4-5 г пектину (1,5-2 ч.л.);
- - 250 г/1 кг/7-8 г (3-4 ч.л.);
- - без цукру - 12-15 г (5-6 ч.л.);
- - варення, повидло, желе і джеми з яблук, цитрусових, шипшини, смородини, слив і абрикосів загущують самостійно (без додавання цукру і пектину).
Тепер Ви знаєте більше про властивості та відмінності між пектинами, а тому зможете краще підібрати потрібний інгредієнт для своїх кулінарних шедеврів. Замовити ж пектин яблучний і пектин цитрусовий від ТМ "Смаколиця" Ви можете оптом чи в роздріб просто ЗАРАЗ.
Склад
- Пектин являє собою полісахарид із залишків галактуронової кислоти;
- Є неперетравлюваною клітковиною;
- Під час потрапляння в шлунок утворює гелеподібну масу, яка обволікає стінки травного тракту, зв'язує і виводить з організму природним шляхом шкідливі речовини;
- Нормалізує метаболізм і перестальтику кишечника;
- Підвищує засвоєння цінних елементів з їжі, косметики, ліків;
- Сприяє розмноженню корисної мікрофлори кишечника;
- Знижує рівень холестерину в крові та глікемічний індекс продукції;
- Загущує, стабілізує і консервує варення навіть без додавання цукру.
Застосування
Рецепт полуничного зефіру:
Інгредієнти:
- - полуниця - 300 г;
- - цукрова пудра - 3 склянки;
- - вода - 1 склянка (200 мл);
- - сухий яєчний білок (альбумін) - 3 ч.л.;
- - крохмаль кукурудзяний - 2 ч.л.;
- - пектин яблучний - 2 ч.л.;
- - кислота лимонна - половина ч.л.;
Спосіб приготування:
- Промийте полуницю і відокремте від хвостиків. Подрібніть її в блендері;
- Перелийте в каструлю і всипте половину склянки пудри. Доведіть до кипіння на середньому вогні;
- Після закипання, поступово зменшуйте вогонь і уварюйте пюре 10 хв, а потім остудіть;
- У глибокій мисці змішайте пектин і чверть склянки пудри;
- Влийте в миску 3 ст.л. теплої води і перемішайте;
- Додайте пюре, знову перемішайте і залиште на 1 годину;
- Відберіть попередньо 1 ст.л. пудри, а решту змішайте із залишками води в сотейнику. Доведіть до кипіння і виварюйте на маленькому вогні 8 хв;
- Всипте в миску з сумішшю альбумін і збийте міксером до пишної та однорідної маси;
- Влийте тонкою цівкою в суміш цукровий сироп, постійно помішуючи 5 хв;
- Всипте лимонну кислоту і перемішайте;
- Видавіть за допомогою кондитерського мішка зефірні форми на пергамент і залиште на 12 годин;
- Змішайте крохмаль і залишки цукрової пудри. Отриманою сумішшю присипте зверху застиглі півкулі та з'єднуємо їх у цілі зефіринки;
Смачного!
Смачно і красиво вийде при належному старанні і використанні якісних продуктів. А придбати пектин яблучний, крохмаль кукурудзяний, цукрову пудру, лимонну кислоту і сухий яєчний білок (альбумін) від ТМ "Smakolica" Ви можете оптом чи в роздріб, перейшовши за цим ПОСИЛАННЯМ.
Контакти
Оформити покупки можна прямо на сайті або зателефонувавши до нас за номером (067) 8-577-577. Доставка можлива по всій території України (до Києва, Львова, Харкова, Дніпра, Одеси, Сум, Житомира та інших регіонів). За попередньою домовленістю, працює і точка самовивозу замовлення: м. Запоріжжя, вул. Каховська, 44.