Продавець Смаколіца розвиває свій бізнес на Prom.ua 1 рік.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
60 відгуків
+380 (67) 857-75-77
Запоріжжя, вул. Каховська 44, корп. 3, Запоріжжя, Україна
Смаколіца
Кошик

Пектин

Пектин (Е440) є природним згущувачем рослинного походження. Він міститься у всіх, без винятку, фруктах і ягодах. Харчова промисловість часто використовує його в ролі капсулювального, желе- і гелеутворювального компонента, стабілізатора і для полегшення фільтрації. На відміну від інших загусників, він надає виробам природної в'язкості. Володіє вологоутримувальною властивістю, завдяки чому, допомагає продовжити свіжість виробів. А рослинне походження зробило його бажаним гостем на кухонному столі веганів і вегетаріанців.

Хочете приготувати найніжніше желе з малини? Тоді Вам слід звернути увагу і купити саме пектин цитрусовий від ТМ "Smakolica" оптом чи в роздріб ТУТ. А подробиці такого вибору Ви неодмінно відшукаєте нижче.

Опис

  • Дрібнодисперсний порошок;
  • Кремового відтінку;
  • Без смаку та запаху;
  • Маркується як харчова добавка Е440;
  • Енергетична цінність становить 325 ккал/100 г;
  • Екстрагується впливом кислоти на яблука, цитрусові та висушується;
  • При потраплянні у воду, спочатку набухає і лише потім розчиняється;
  • Проявляє свої властивості тільки після кипіння, при охолодженні;
  • Для швидкого застигання додають трохи кислоти;
  • Добре утримує вологу і довго зберігає свіжість продукції;
  • Підвищує всмоктуваність корисних інгредієнтів з їжі;
  • Знижує швидкість засвоєння вуглеводів з їжі, знижуючи, тим самим, її глікемічний індекс;
  • Володіє капсулювальними, стабілізувальними та освітлювальними властивостями;
  • Полегшує процес фільтрування;

Ділиться на два основних види:

  1. - пектин яблучний (має меншу витрату, забарвлює виріб у помаранчево-жовтий відтінок, отримана маса має кращу щільність і стабільність, відмінно ламається і не розтягується);
  2. - пектин цитрусовий (хороший для більш ніжних, трохи тягучих і прозорих форм);
  • Щоб уникнути грудкування, змішайте з цукром і не додавайте в рідину з температурою понад 45 °С;

Чим більше цукру, тим менше потрібно пектину:

  1. - 500 г цукру/1 кг фруктів, ягід/4-5 г пектину (1,5-2 ч.л.);
  2. - 250 г/1 кг/7-8 г (3-4 ч.л.);
  3. - без цукру - 12-15 г (5-6 ч.л.);
  4. - варення, повидло, желе і джеми з яблук, цитрусових, шипшини, смородини, слив і абрикосів загущують самостійно (без додавання цукру і пектину).

Тепер Ви знаєте більше про властивості та відмінності між пектинами, а тому зможете краще підібрати потрібний інгредієнт для своїх кулінарних шедеврів. Замовити ж пектин яблучний і пектин цитрусовий від ТМ "Смаколиця" Ви можете оптом чи в роздріб просто ЗАРАЗ.

Склад

  • Пектин являє собою полісахарид із залишків галактуронової кислоти;
  • Є неперетравлюваною клітковиною;
  • Під час потрапляння в шлунок утворює гелеподібну масу, яка обволікає стінки травного тракту, зв'язує і виводить з організму природним шляхом шкідливі речовини;
  • Нормалізує метаболізм і перестальтику кишечника;
  • Підвищує засвоєння цінних елементів з їжі, косметики, ліків;
  • Сприяє розмноженню корисної мікрофлори кишечника;
  • Знижує рівень холестерину в крові та глікемічний індекс продукції;
  • Загущує, стабілізує і консервує варення навіть без додавання цукру.

Застосування

Рецепт полуничного зефіру:

Інгредієнти:

  • - полуниця - 300 г;
  • - цукрова пудра - 3 склянки;
  • - вода - 1 склянка (200 мл);
  • - сухий яєчний білок (альбумін) - 3 ч.л.;
  • - крохмаль кукурудзяний - 2 ч.л.;
  • - пектин яблучний - 2 ч.л.;
  • - кислота лимонна - половина ч.л.;

Спосіб приготування:

  1. Промийте полуницю і відокремте від хвостиків. Подрібніть її в блендері;
  2. Перелийте в каструлю і всипте половину склянки пудри. Доведіть до кипіння на середньому вогні;
  3. Після закипання, поступово зменшуйте вогонь і уварюйте пюре 10 хв, а потім остудіть;
  4. У глибокій мисці змішайте пектин і чверть склянки пудри;
  5. Влийте в миску 3 ст.л. теплої води і перемішайте;
  6. Додайте пюре, знову перемішайте і залиште на 1 годину;
  7. Відберіть попередньо 1 ст.л. пудри, а решту змішайте із залишками води в сотейнику. Доведіть до кипіння і виварюйте на маленькому вогні 8 хв;
  8. Всипте в миску з сумішшю альбумін і збийте міксером до пишної та однорідної маси;
  9. Влийте тонкою цівкою в суміш цукровий сироп, постійно помішуючи 5 хв;
  10. Всипте лимонну кислоту і перемішайте;
  11. Видавіть за допомогою кондитерського мішка зефірні форми на пергамент і залиште на 12 годин;
  12. Змішайте крохмаль і залишки цукрової пудри. Отриманою сумішшю присипте зверху застиглі півкулі та з'єднуємо їх у цілі зефіринки;

Смачного!

Смачно і красиво вийде при належному старанні і використанні якісних продуктів. А придбати пектин яблучний, крохмаль кукурудзяний, цукрову пудру, лимонну кислоту і сухий яєчний білок (альбумін) від ТМ "Smakolica" Ви можете оптом чи в роздріб, перейшовши за цим ПОСИЛАННЯМ.

Контакти

Оформити покупки можна прямо на сайті або зателефонувавши до нас за номером (067) 8-577-577. Доставка можлива по всій території України (до Києва, Львова, Харкова, Дніпра, Одеси, Сум, Житомира та інших регіонів). За попередньою домовленістю, працює і точка самовивозу замовлення: м. Запоріжжя, вул. Каховська, 44.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner