Ізомальт
Ізомальт (ізомальтит, палатініт, Е953) від ТМ «Smakolica» є природною заміною звичайного цукру. Речовина має той же рівень солодощі, але при цьому містить у два рази менше калорій. Та й процес засвоєння вуглеводів триваліший, що не допускає різких змін рівня глюкози в крові, при цьому заряджаючи енергією буквально на весь день. Палатиніт непридатний для харчування бактерій, що викликають карієс, тому його споживання не шкодить зубам. А завдяки схожості з рослинними харчовими волокнами, приводить у норму роботу травної системи, викликає зростання популяції корисних бактерій у шлунково-кишковому тракті та швидке відчуття насичення. Останнє, на рівні зі зниженою калорійністю, робить його хорошим помічником при позбавленні зайвих кілограмів і дотриманні дієти при цукровому діабеті. Кондитери ж цінують ізомальтит за легкість у розплавленні, з наступним застиганням у будь-якій формі. При цьому не втрачається прозорість, а нейтральність харчової добавки дозволяє легко керувати запахом та кольором продукції. Вироби з нього чудово справляються з перепадами температури, не тріскаючись і не злипаючись, що важливо при зберіганні та транспортуванні.
Для створення харчових шедеврів власноруч бельгійські кулінари рекомендують замовити ізомальт. Він додасть продукції відразу три форми кондитерської досконалості: смак, красу та корисність.
Опис
- Також відомий під назвами «ізомальтит» і «палатиніт»;
- У складі продуктів маркується як харчова добавка Е953;
- Синтезується з сахарози, що виділяється з крохмалю, меду, цукрових буряків та очерету;
- На вигляд це білі кристали без запаху;
- За смаком ідентичний стандартної насолоди;
- Енергетична цінність складає 236 ккал/100 г;
- Калорійність продукту майже вдвічі нижча за показники бурякового цукру (399 ккал/100 г);
- Володіє низьким глікемічним індексом (швидкістю засвоєння вуглеводів), що благотворно позначається на нормалізації ваги та тривалому насиченні організму енергією;
- Відмінно розчиняється у воді;
- Легко плавиться при температурі від 145 0С, утворює прозору масу та застигає у потрібній формі;
- При температурі 200 0С і вище набуває карамельного аромату і золотисто-коричневого відтінку;
- Може розплавлятися і застигати необмежену кількість разів;
- Чи не липне до рук;
- Не тріскається і не злипається при перепадах температури, що сприяє зберіганню та транспортуванню у спільній упаковці без шкоди товарному вигляду;
- Може бути наповнювачем;
- Запобігає злежуванню та комкуванню;
- Виступає як легкий консервант, продовжуючи термін придатності продукції;
- Є улюбленим засобом кондитерів для оздоблення солодких виробів;
- Відмінно поєднується з харчовими барвниками та ароматизаторами, легко набуваючи необхідного кольору та аромату без спотворень. Це можливо завдяки прозорості та нейтральному запаху самого платініту;
- Діє як пребіотик;
- Благотворно впливає на роботу ШКТ;
- Не придатний для харчування бактерій карієс, а тому не здатний нашкодити зубам і навіть збільшує вміст кальцію на їх поверхні;
- Сприяє швидкому насиченню.
Склад
Являє собою низькокалорійний вуглевод, що на 70 % складається з розчинних харчових волокон (клітковини). Завдяки чому:
- Має низьку вологоємність, що не призводить до набухання, а веде до швидкого розчинення у воді;
- Запобігає злежуванню та комкуванню сипких сумішей;
- Слабко всмоктується стінками шлунково-кишкового тракту (повільно засвоюється – тривалий час забезпечує організм енергією);
- Не викликає стрибків рівня цукру у крові;
- Сприяє зростанню корисної мікрофлори у кишечнику;
- Викликає швидке та тривале почуття насичення;
- Безпечний і навіть корисний для зубної емалі;
Ізомальт дає цукеркам прозорий і гладкий вигляд, а також робить їх більш стійкими до вологості та температурних змін. А ще він наділяє їх дієтичними властивостями та більш тривалим терміном зберігання. Купити ізомальт оптом та в роздріб від ТМ «Смаколиця» для приготування цукерок Ви можете ТУТ.
Застосування
- Хлібобулочні вироби;
- Смузі;
- Йогурти;
- Десерти;
- Кондитерське виробництво (цукерки, льодяники, карамель тощо);
- Морозиво;
- Напої;
- Як декор для солодких виробів.
Дуже хочеться солоденького, але боїтеся не вписатися в бажану цифру за калоріями, які споживаються за день? Тоді ловіть один із безлічі рецептів дієтичних безе (меренги)!
Інгредієнти:
- - альбумін харчовий (сухий яєчний білок) – 10 г;
- - вода – 30 мл;
- - ізомальт – 50 г.
Спосіб приготування:
- Розведіть альбумін у теплій воді;
- Додайте ізомальт у білки та розтопіть його на водяній бані, до повного розчинення. Постійно збивайте віночком;
- Зніміть з вогню та продовжуйте збивати до стійких піків;
- Використовуючи кондитерський шприц, відсадіть безе на силіконовий килимок;
- Помістіть меренгу в нагріту до 100 0С духовку на 1 годину;
Смачного та стрункої фігури!
Ще одним застосуванням ізомальту в кулінарії є створення прикрас для тортів та інших десертів. Причому його легко можна розфарбувати в різні кольори і наділити необхідним запахом. Сміливо використовуйте різні харчові барвники та ароматизатори для збільшення різноманітності, надання яскравості та привабливості кондитерським прикрасам, цукеркам та іншим солодощам. А придбати ізомальт оптом та в роздріб від ТМ «Smakolica» можна досить легко ТУТ.
Контакти
Оформляйте покупки на нашому сайті або за телефоном (067) 8-577-577. Зручним для вас поштовим оператором замовлення доставлять по Києву, Харкову, Дніпру, Одесі, Львову, Кривому Розі, Черкасам, Херсону та інші регіони країни. Бажаєте забрати самі? Не питання! Крапка самовивезення за попередньою домовленістю у місті Запоріжжі розташована за адресою вулиця Каховська, 44.